MOZAIK TORTA
Potrebno je:
10 jaja
20 kašika šećera
100 gr suvog grožđa
100 gr sjeckanih orasa
1 kašika ulja
5 kašika brašna
1/2 l mlijeka
100 gr želea
1/2 maslaca
2 kesice praška za šlag
Postupak:
10 bjelanaca umutiti sa 110 kašika šećera,dodati suvo grožđe.isjeckane orase,ulje i 2 kašike brašna.Ispeći.
10 žumanaca umutiti sa 10 kašika šećera,dodati 3 kašike brašna i malo mlijeka da se lijepo razmuti,pa umiješati u to vrelo mlijeko koje je ostalo od onih pola litre.Kuhati na pari dok se ne zgusne.Tako je u našem starom receptu,ali ja odavno to kuham direktno na ringli.Malo pripazim da ne zagori,i to je to.Prekriti providnom folijom da se ne uhvati korica,i ohladiti.Umutiti pola maslaca pa u njega dodavati fil,sve to lijepo umutiti i u to dodati 100 gr isjeckanog i raznobojnog želea.
Ukrasiti sa 2 šlaga.
Prijatno!
10 jaja
20 kašika šećera
100 gr suvog grožđa
100 gr sjeckanih orasa
1 kašika ulja
5 kašika brašna
1/2 l mlijeka
100 gr želea
1/2 maslaca
2 kesice praška za šlag
Postupak:
10 bjelanaca umutiti sa 110 kašika šećera,dodati suvo grožđe.isjeckane orase,ulje i 2 kašike brašna.Ispeći.
10 žumanaca umutiti sa 10 kašika šećera,dodati 3 kašike brašna i malo mlijeka da se lijepo razmuti,pa umiješati u to vrelo mlijeko koje je ostalo od onih pola litre.Kuhati na pari dok se ne zgusne.Tako je u našem starom receptu,ali ja odavno to kuham direktno na ringli.Malo pripazim da ne zagori,i to je to.Prekriti providnom folijom da se ne uhvati korica,i ohladiti.Umutiti pola maslaca pa u njega dodavati fil,sve to lijepo umutiti i u to dodati 100 gr isjeckanog i raznobojnog želea.
Ukrasiti sa 2 šlaga.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar