nedjelja, 8. siječnja 2017.

Breskvice

Breskvice



Potrebno je:

3 jajeta
180 gr šećera
225 ml ulja
3 kašike mlijeka
kesica vanilin šećera
2 kašičice praška za pecivo
3 kašike bračna

425 gr brašna

Za punjenje:

350 gr domaćeg džema od šljiva
1 dcl ruma
mrvice koje su izdubljene iz sredine breskvica

Za bojenje je potrebno 2 različite boje za hranu,obično žuta i naranžasta ili crvena.
Rastvoriti ih po uputstvu na kesicama,i dodati,po želji,ekstrakte od maline u crveni dio,i od banane ili kruške u žuti dio.



Što se tiče tijesta,umutiti sve sastojke,osim 425 gr brašna,pa ih ostaviti u frižideru barem 2 sata.
Tada dodati 425 gr brašna pa umijesiti glatko tijesto da se ne lijepi za prste.

Vaditi male loptice,redati ih na pek papir,i peći na 160 stepeni oko 15 minuta,moraju ostati lijepe i svijetle.

Pečene i ohlađene loptice lagano izdubiti oštrim nožem

Te izdubljene mrvice pomiješati sa džemom od šljiva i rumom.
Napraviti kompaktnu masu pa njome puniti loptice i sastavljati dvije po dvije.

Breskvice umakati u rastvorene boje da se dobiju dvobojne breskvice,Uvaljati ih u kristal šećer i ukrasiti zelenim jestivim listićima.

Prijatno! [cheers1.gif]

Nema komentara:

Objavi komentar