nedjelja, 8. siječnja 2017.

Kokos ploške

Kokos ploške



Tijesto:
Umutiti 7 žumanjaka sa 14 kašika šećera.
Dodati 7 kašika vode i 14 kašika brašna.
Umutiti 7 bjelanjaka u čvrst snijeg pa lagano umiješati u prethodnu smjesu.
U pleh staviti pek papir,izliti smjesu i peći na 200 stepeni oko pola sata.

Ohlađenu koru presjeći na pola.




Fil:

8 dcl mlijeka
10 kašika brašna

Bračno razmutiti sa 2 dcl mlijeka da se dobije glatka smjesa,bez grudvica.
Ostatak mlijeka prokuhati,pa u njega lagano sipati smjesu brašna i mlijeka uz konstantno miješanje.
Paziti da se ne zgrudva i da ne zagori.

U tako skuhanu i još vrelu smjesu dodati 4 štangle čokolade za kuhanje i miješati dok se čokolada ne otopi.
Preko smjese staviti prozirnu foliju da se ne uhvati korica i pustiti da se ohladi.

Umutiti 1 margarin i 250 gr šećera u prahu pa sastaviti sa ohlađenim filom.
Dodati 100 gr kokosa pa filovati kolač,po sredini,a i premazati ga okolo.
Po kolaču obilno posuti kokos.
Ja sam posula i malo zelenog,ukrasnog,kokosa,koji je takođe jestiv.
Čisto radi dekoracije.

Prijatno! [cheers1.gif]

Nema komentara:

Objavi komentar