četvrtak, 26. veljače 2015.

KREMPITA

KREMPITA

Vrlo jednostavna,lagana i lijepa krempita...


Način pripreme...
Potrebno je ispeći 2 kore.

Sastojci za jednu koru:

3 žumanca
3 kašike šećera
1,5 kašika ulja
1,5 kašika mlijeka
3 kašike brašna

Prvu koru ispeći na pek papiru,pa je izvaditi.Zatim ispeći i drugu.


Fil:

6 bjelanaca dobro umutiti sa 15 kašika čećera u čvrst snijeg
U 1 litru vode i 4 kašike šećera skuvati 4 pudinga od vanilije.Dok su vrući dodati ih u snijeg od bjelanaca i lagano umiješati dok ne postane kompaktna smjesa.Zatim to preliti preko ispečene kore,odozgo staviti drugu koru i posuti šećerom u prahu pomiješanim sa vanilin šećerom.
Ohladiti,pa tek onda staviti u frižider.
Prijatno! [cheers1.gif]

2 komentara:

  1. Čim pripremim - javljam koliko sam ih pojela :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahaaa...vidjećeš da su jako lijepe...nisu preslatke,ni prejake...taman kako treba... :D

      Izbriši