četvrtak, 26. veljače 2015.

Punjene lignje

Punjene lignje


1/2 kg lignji
200 grama skuhane riže
2 češnja bijelog luka
20 maslina
100 gr pršute
konzerva pelata
ulje,so,biber,maslinovo ulje,suvi začini

Lignje očistiti,ako već nisu.Odsjeći im krakove,pa ih sitno narezati.Zatim ih propržiti na maslinovom ulju,zajedno sa sitno nasjeckanim bijelim lukom.
Kad je gotovo pomiješati sa kuvanom rižom,sitno isjeckanim maslinama i šunkom.Dodati suve začine i biber po ukusu.
Tom smjesom napuniti lignje,pa ih zatvoriti čačkalicama.
Tako napunjene lignje ispržiti na zagrijanom ulju dok ne porumene.
Zatim im dodati konzervu pelata pa pustiti da krčkaju još 15-ak minuta.
Ovde je servirano uz ostatak punjenja,krompir salatu i pogaču.O tom,neki drugi put.
Prijatno! [cheers1.gif]

Nema komentara:

Objavi komentar