četvrtak, 26. veljače 2015.

Musaka sa tikvicama

Musaka sa tikvicama


Potrebno je:

6 srednjih tikvica
2 glavice crvenog luka
3 mrkve
3 češnja bijelog luka
500 grama mljevenog mesa
2 jajeta
300 grama mješavine od sira i vrhnja
ulje,so,biber,suvi začini


Sitno isjeckati luk,i crveni i bijeli,izrendati mrkvu na krupno,pa dinstati na malo ulja.Dodati mljeveno meso,suve začine i pobiberiti.
Izdinstati dobro,da se luk potpuno izgubi.
Tikvice oprati, izrezati uzduž na debljinu od oko pola centimetra,pa posoliti.Pustiti da malo odstoje i da puste tekućinu.
Zatim ih pola poredati u pekač,vatrostalnu tepsiju,a može i u običnu.Zatim staviti dinstano meso,pa odozgo ostatak tikvica.
Staviti u rernu ,koja je prethodno zagrijana na 200 °C ,da se peče oko 45 minuta.
Umutiti 2 jajta sa sirom i vrhnjem pa preliti preko tikvica.vratiti desetak minuta u rernu da se zapeče.
Prijatno! [cheers1.gif]

Nema komentara:

Objavi komentar