srijeda, 19. kolovoza 2015.

Jagnjeći bumbar


Jagnjeći bumbar

Za sve one koji vole jagnjetinu,ovo je jelo koje će također voljeti.



Za ovo jelo potrebno vam je:

jagnjeća maramica
jagnjeće iznutrice(bijela i crna džigerica,i srce)
glavica crvenog luka
2 češnja bijelog luka
150 gr riže
vezica peršunovog lista
list dva lovora
suhi začini,so,biber



Skuhati rižu.Posebno skuhati posoljene jagnjeće iznutrice sa lovorom.
Kad su skuhane prohladiti ih te samljeti na mašinu za mljevenje mesa.

Prodinstati glavicu crvenog luka na malo ulja pa dodati u iiznutrice.Isjeckati sitno i 1-2 ćešnja bijelog luka.
U tako pripremljene iznutrice dodati skuhanu rižu,isjeckani list peršuna i začiniti sa suhim začinima i biberom po želji.

Jagnjeću maramicu isjeći na komade,filovati iznutricama,zamotati u 'bumbare' i slagati u tepsiju.
Sve to peći na 220 stepeni oko pola slata.
Ja ih oblikujem tako da 2 budu dovoljna za jednu osobu.
Služiti još vruće.
Prijatno! [cheers1.gif]

Nema komentara:

Objavi komentar