četvrtak, 7. siječnja 2016.

Jufke za pitu



Jufke za pitu

500 gr brašna
50 ml ulja
kašičica soli
300 ml mlake vode

Ovo je za one koji imaju šporete i lože vatru. :D
Od ovih sastojaka zamijesiti čvrsto tijesto pa ga ostaviti da malo odstoji.
Smjesa je dovoljna za dvije jufke,što znači prepoloviti tijesto.
Pobrašnjaviti radnu površinu ili sto,zavisi gdje već radite,te oklagijom razviti tijesto što je moguće tanje.
Ako treba i češće posuti malo brašna da se ne bi lijepilo nigdje.
Nožem sjeći manje komade jufke,redati ih po plotni od šporeta i peći s jedne strane,pa okrenuti i peći i s druge strane.
Sve to pečenje ide jako brzo,najveći posao je razviti pitu oklagijom.Moram priznati da sam to jedvan nekako savladala. [hanghead.gif] 
Tako pečene jufke mogu stajati i po desetak dana prije upotrebe,a od njih se slažu pite sa kiselim kupusom,kao i pita sa kajmakom.
Probajte,nije teško.
Pozdrav! [cheers1.gif]



Nema komentara:

Objavi komentar