utorak, 5. siječnja 2016.

KATARINA TORTA



KATARINA TORTA

I kora

Peći dvije ovakve kore

3 jajeta
3 kašike šećera
3 kašike mljevenih orasa
1,5 štangle rendane čokolade
1 kašika brašna
malo praška za pecivo

Odvojiti žumanca i bjelanca.
Bjelanca ulupati u čvrst snijeg.
Umutiti pjenasto zumanca sa šećerom pa dodati ostale sastojke.
Na kraju dodati snijeg od bjelanaca i lagano promiješati.
Peći u zagrijanoj rerni.

II kora

5 bjelanaca
200 gr čećera
150 gr sjeckanih orasa
50 gr grožđica
2 kašike ulja
4 kašike brašna
malo praška za pecivo

Umutiti bjelanca u čvrst snijeg,pa dodati šećer i dobro umutiti.
Dodati ostale sastojke i peći.

Fil:

5 žumanaca
2 cijela jajeta
8 kašika šećera
Umutiti i skuhati na pari.
Ohladiti.

1 maslac,2 vanilin šećera,6 kašika prah šećera dobro umutiti pa dodati ohlađen prvi dio fila.
Prva kora,fil,druga kora,fil,pa prva kora broj 2.

Odozgo staviti glazuru od čokolade koju smo otopili sa malo ulja.

Ovo je meni jedna od najdražih torti. [0happycoeur.gif] 

Prijatno! [cheers1.gif]


Nema komentara:

Objavi komentar