Majoneza
4 žumanceta
2 kuhana žumanceta - mlaka
1 mala kašika soli
1/2 male kašike šećera
1 velika kašika senfa
2 velike kašike kiselog vrhnja
sok od 2 limuna
3/4 -1 l ulja
Umutiti sve sastojke,osim ulja,dodajući jedan po jedan i lijepo ih sastaviti i izmiksati.
A zatim dodavati kap po kap ulja,onako u laganom mlazu,uz neprestano miksanje
Smjesa će postajati sve gušća i kompaktnija što više dodajemo ulje.
Ulja će vam trebati oko 8 dcl,što zavisi od kvalitete svih sastojaka a i samog ulja.
U svakom slučaju dobićete savršenu majonezu iz domaće radinosti koja se vrlo lako priprema.
Prijatno!![[cheers1.gif] [cheers1.gif]](http://www.srbija-forum.com/images/smilies/cheers1.gif)
4 žumanceta
2 kuhana žumanceta - mlaka
1 mala kašika soli
1/2 male kašike šećera
1 velika kašika senfa
2 velike kašike kiselog vrhnja
sok od 2 limuna
3/4 -1 l ulja
Umutiti sve sastojke,osim ulja,dodajući jedan po jedan i lijepo ih sastaviti i izmiksati.
A zatim dodavati kap po kap ulja,onako u laganom mlazu,uz neprestano miksanje
Smjesa će postajati sve gušća i kompaktnija što više dodajemo ulje.
Ulja će vam trebati oko 8 dcl,što zavisi od kvalitete svih sastojaka a i samog ulja.
U svakom slučaju dobićete savršenu majonezu iz domaće radinosti koja se vrlo lako priprema.

Prijatno!
![[cheers1.gif] [cheers1.gif]](http://www.srbija-forum.com/images/smilies/cheers1.gif)
Nema komentara:
Objavi komentar