četvrtak, 7. siječnja 2016.

Prebranac


PREBRANAC

400 gr graha tetovca prokuhati u osoljenoj vodi pa ocijediti.
Naliti drugom vodom,ubaciti jedan do dva lovorova lista,malo posoliti i kuhati.Paziti da se ne prekuha i ne raspadnu zrna.
Dok se grah kuha oguliti 1 kg crnog luka,isjeći na šajbe pa prodinstati na ulju da omekani.
Procijediti grah,pripremiti vatrostalni ili grnčani pekač, redati sloj graha,sloj luka,dok se sve ne potroši.
Dodati suvi začin po ukusu,3 čena bijelog luka sitno isjeckanog,pobiberiti,dodati 2 kašike mljevene paprike,lovorov list,te 1-2 ljute papričice.
Tek da bude pikantno,nikako preljuto.
Naliti jednom šoljom vode u kojoj se kuhao grah,pa zapeći u rerni.

Prijatno! [cheers1.gif]


Nema komentara:

Objavi komentar