subota, 23. siječnja 2016.

Kiseli patlidžani




Kiseli patlidžani

4-5 kg patlidžana

4 l vode
1 dcl esenca
25 dkg soli 
1 šoljica od crne kave ulja

3 dcl ulja
1 veća glavica bijelog luka
par vezica peršunovog lista


1 l ulja

Patlidžne oprati,oguliti i nasjeći na kolutove.

Vodu,esenc,so i šoljicu ulja prokuhati,stavljati patlidžane da se obare par minuta,pa ih vaditi,redati u tepsije i ostaviti da se ohlade.

Oguliti glavicu bijelog luka i sitno isjeckati.Dodati 3 dcl ulja i sitno isjeckan peršunov list.

U čiste tegle,najbolje od 1 kg,staviti par kolutova patlidžana,malo ulja preliti,pa smjesa peršuna,luka i ulja,pa patlidžan,pa ulje,pa smjesa,i tako do vrha teglice.
Odozgo treba da bude ulje.
Salata je predivna.
Prijatno! 
[cheers1.gif]



Nema komentara:

Objavi komentar